Matcha Te - Gröna kakor med en hint av Japan

Matcha Te - Gröna kakor med en hint av Japan

Matcha te är en speciell form av grönt te som har sitt ursprung i Japan. Till skillnad från vanligt grönt te, som bryggs från torkade blad, görs matcha genom att de finaste och yngsta tebladen malas till ett fint pulver. Detta ger en mycket starkare smak och gör det till en perfekt ingrediens för bakning. I denna artikel ska vi titta på hur man kan använda matcha i sina kakor för att ge dem en uni…
Alla kakor delar med sig av bästa baktricket för mjuka och luftiga muffins

Alla kakor delar med sig av bästa baktricket för mjuka och luftiga muffins

Hemligheten till mjuka och luftiga muffins ligger i att inte överarbeta degen. När du rör om ingredienserna så ska du bara blanda tills allt är jämnt fördelat, inget mer. Om du fortsätter att röra kommer du riskera att utveckla glutenet i mjölet vilket resulterar i sega och kompakta muffins. Ett annat tips är att använda rumsvarma ingredienser. Om du har kallt smör eller kalla ägg kommer det att t…
Frasiga flarn med smör och havre

Frasiga flarn med smör och havre

Gillar du också kakor som är frasiga och smakar gott av havre och smör? Då ska du prova dessa frasiga flarn! De är enkla att göra och kräver få ingredienser. Ingredienser: 100 g smör 1 dl havregryn 1 dl socker 1 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll i smö…
Rosa macarons

Rosa macarons

Om du vill ha en elegant och söt kaka som kommer att imponera på alla, prova att laga dessa rosa macarons och låt deras lätthet och smak förföra dig. Ingredienser 100g mandelmjöl 100g florsocker 75g äggvita (ca 2-3 ägg) 50g strösocker Rosa pastafärg Rosa smörkräm eller fyllning efter eget val Instruktioner Förbered två bakplåtar med bakplåtspapper. Sikt mandelmjölet och florsockret tillsammans …
Syrligt och sött i ambrosiakakan

Syrligt och sött i ambrosiakakan

Syrliga inlagda apelsinskal och en glaserad sockerkaka blir en härlig balans i den här ambrosiakakan. Sockerkaka 150 g smör 2 dl socker 2 ägg rivet skal av 1 apelsin 1/2 dl pressad apelsin 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa formen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Tillsätt apelsinskal och pressad …
Katalansk ostkaka

Katalansk ostkaka

På en semester i Spanien i höstas åkte vi förbi en liten fiskeby och hittade en härlig liten bar med utsikt över hamnen och ett bra solläge. Här fick vi serverat en mycket god ostkaka till kaffet. Krämig och len och precis tillräckligt söt för att kunna ätas på egen hand, utan tillbehör.
Rulltårta med grädde och jordgubbar

Rulltårta med grädde och jordgubbar

Rulltårta med grädde och jordgubbar är en härlig sommarklassiker till fikat. Garnera med bär för en ännu lyxigare fikastund. Gör så här Gör en vanlig rulltårtebotten Vispa grädde och sprid ut i ett jämnt lager på den svalade tårtbotten Skär jordgubbar i små bitar och strö över grädden Rulla ihop till en rulltårta
Ett riktigt smarrigt wienerbröd

Ett riktigt smarrigt wienerbröd

I bland blir jag väldigt sugen på ett wienerbröd. Den frasiga, feta, söta degen tillsammans med den fylliga och mjuka vaniljkrämen är en fantastisk kombination. Tillsammans med en god kopp kaffe är det nästan oslagbart! Wienerbröd har jag dock aldrig försökt göra själv. Går det ens? Kanske med färdig smördeg då om det ska vara rimligt enkelt. Jag får nog börja kolla upp om det går att göra själv f…
God Jul

God Jul

En riktigt god och fröjdefull jul tillönskas dig! Alla kakor tar juluppehåll men kommer tillbaka igen i januari. Vi hoppas att du får njuta av alla julens goda kakor och andra läckerheter.