Alla kakor delar med sig av bästa baktricket för mjuka och luftiga muffins

Alla kakor delar med sig av bästa baktricket för mjuka och luftiga muffins

Hemligheten till mjuka och luftiga muffins ligger i att inte överarbeta degen. När du rör om ingredienserna så ska du bara blanda tills allt är jämnt fördelat, inget mer. Om du fortsätter att röra kommer du riskera att utveckla glutenet i mjölet vilket resulterar i sega och kompakta muffins.

Ett annat tips är att använda rumsvarma ingredienser. Om du har kallt smör eller kalla ägg kommer det att ta längre tid för ingredienserna att binda ihop vilket kan leda till en tuff deg.

När du fyller muffinsformarna ska du fylla dem till ungefär 3/4 för att ge plats åt muffinsen att expandera medan de gräddas. Detta kommer ge dig den önskade höjden och den mjuka konsistensen som du letar efter.

Sist men inte minst, var inte rädd för att experimentera med smaksättningar! Tillsätt gärna bär, choklad eller nötter för att ge dina muffins extra smak och textur.

Så där har du det, vårt bästa baktrick för mjuka och luftiga muffins. Lycka till med bakningen!

Klassikern som varar genom tiderna: Sockerkakan

Klassikern som varar genom tiderna: Sockerkakan

Sockerkakan är ett av de mest ikoniska och älskade bakverken i svensk baktradition. Den är enkel, rustik och en riktig klassiker som passar till allt från den stillsamma fikastunden till festliga tillfällen. Men vad är det egentligen som gör sockerkakan så speciell? Och hur bakar man en som får komplimangerna att hagla? Låt oss dyka ner i sockerkakans värld. Vad utmärker en sockerkaka? En klassisk…
Magiska mörkchoklad- och mintkakor - En fängslande smakupplevelse!

Magiska mörkchoklad- och mintkakor - En fängslande smakupplevelse!

Jag är här för att förtrolla er med en fängslande smakupplevelse som ni inte kommer kunna motstå! Ja, det handlar om de magiska mörkchoklad- och mintkakorna. Dessa kakor tar endast 45 minuter att tillaga från början till slut, de är perfekta för att imponera på vänner vid nästa sammankomst eller som en lyxig vardagsfika! Ingredienser För att göra dessa himmelska kakor behöver du följande ingredien…
Hemligheten bakom den perfekta pepparkakan

Hemligheten bakom den perfekta pepparkakan

Pepparkakor är något som många förknippar med julen och som ger en varm och skön känsla. Men att baka den perfekta pepparkakan är ingen lätt uppgift. I detta inlägg kommer vi att dyka ner i bakets värld och upptäcka hemligheten bakom de allra godaste pepparkakorna. Ingredienser För att baka pepparkakor behöver du följande ingredienser: 150 g smör 1,5 dl socker 2 msk sirap 1 msk malen kanel 1 tsk …
Enkel pajdeg – grunddeg

Enkel pajdeg – grunddeg

Här kommer ett klassiskt och enkelt recept på en grunddeg till paj. När degen är klar kan du fylla din paj med din favoritfyllning av frukter eller bär eller annat. Ingredienser 3 dl (180g) vetemjöl 125 g smör 1 msk strösocker 2 msk vatten Gör så här Tärna smöret så att det går att mixa. Lägg mjöl, smör och socker i en mixer eller matberedare med knivar. Kör snabbt ihop till en grynig deg. Till…
Rosa macarons

Rosa macarons

Om du vill ha en elegant och söt kaka som kommer att imponera på alla, prova att laga dessa rosa macarons och låt deras lätthet och smak förföra dig. Ingredienser 100g mandelmjöl 100g florsocker 75g äggvita (ca 2-3 ägg) 50g strösocker Rosa pastafärg Rosa smörkräm eller fyllning efter eget val Instruktioner Förbered två bakplåtar med bakplåtspapper. Sikt mandelmjölet och florsockret tillsammans …
Korinthjärtan är en bortglömd klassiker

Korinthjärtan är en bortglömd klassiker

Härligt spröda kakor med korinter. Jag brukar stansa ut dem med hjärtformen och kallar mina korintkakor för korinthjärtan. Ingredienser 200 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 4,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 1/2 dl korinter eller russin ca 100 gram Gör så här Rör smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ihop smör och sockerblandningen med mjölblan…
Frasiga flarn med smör och havre

Frasiga flarn med smör och havre

Gillar du också kakor som är frasiga och smakar gott av havre och smör? Då ska du prova dessa frasiga flarn! De är enkla att göra och kräver få ingredienser. Ingredienser: 100 g smör 1 dl havregryn 1 dl socker 1 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll i smö…
Smaskiga kokosbollar med kaffesmak

Smaskiga kokosbollar med kaffesmak

När du svänger ihop en omgång kokosbollar får du inte glömma kaffet, det ger en djupare smak och en bra balans mot chokladen och det söta. Ingredienser 200 g smör 2 dl strösocker 6 dl havregryn 2 tsk vaniljsocker 1 msk kakao 3 msk O’boy 4 msk kaffe, kallt starkt riven kokos Gör så här Blanda alla ingredienserna utom kaffet och kokosflarnen i en skål. Tillsätt kaffet och blanda alltihop till en…
Matcha Te - Gröna kakor med en hint av Japan

Matcha Te - Gröna kakor med en hint av Japan

Matcha te är en speciell form av grönt te som har sitt ursprung i Japan. Till skillnad från vanligt grönt te, som bryggs från torkade blad, görs matcha genom att de finaste och yngsta tebladen malas till ett fint pulver. Detta ger en mycket starkare smak och gör det till en perfekt ingrediens för bakning. I denna artikel ska vi titta på hur man kan använda matcha i sina kakor för att ge dem en uni…
Äntligen säsong för syrliga, härliga rabarber — dags för paj!

Äntligen säsong för syrliga, härliga rabarber — dags för paj!

Nyskördade rabarber som blandas med kanel och socker och får bakas tillsammans med ett mördegspajskal blir ljuvligt! Servera med vaniljsås eller glass och sommaren är här! Ingredienser 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 1 krm salt 175 g smör, smält 500 g rabarber, finskivad strösocker Gör så här Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna till degen, tillsätt det smälta …