
Alla kakor delar med sig av bästa baktricket för mjuka och luftiga muffins
Hemligheten till mjuka och luftiga muffins ligger i att inte överarbeta degen. När du rör om ingredienserna så ska du bara blanda tills allt är jämnt fördelat, inget mer. Om du fortsätter att röra kommer du riskera att utveckla glutenet i mjölet vilket resulterar i sega och kompakta muffins.
Ett annat tips är att använda rumsvarma ingredienser. Om du har kallt smör eller kalla ägg kommer det att ta längre tid för ingredienserna att binda ihop vilket kan leda till en tuff deg.
När du fyller muffinsformarna ska du fylla dem till ungefär 3/4 för att ge plats åt muffinsen att expandera medan de gräddas. Detta kommer ge dig den önskade höjden och den mjuka konsistensen som du letar efter.
Sist men inte minst, var inte rädd för att experimentera med smaksättningar! Tillsätt gärna bär, choklad eller nötter för att ge dina muffins extra smak och textur.
Så där har du det, vårt bästa baktrick för mjuka och luftiga muffins. Lycka till med bakningen!