Äntligen säsong för syrliga, härliga rabarber — dags för paj!

Äntligen säsong för syrliga, härliga rabarber — dags för paj!

Nyskördade rabarber som blandas med kanel och socker och får bakas tillsammans med ett mördegspajskal blir ljuvligt! Servera med vaniljsås eller glass och sommaren är här!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 175 g smör, smält
  • 500 g rabarber, finskivad
  • strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna till degen, tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop.
  3. Tryck ut degen i ugnsform.
  4. Lägg på rabarbern, sockra efter smak.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min.

Alla kakors butik