Äntligen säsong för syrliga, härliga rabarber — dags för paj!

Äntligen säsong för syrliga, härliga rabarber — dags för paj!

Nyskördade rabarber som blandas med kanel och socker och får bakas tillsammans med ett mördegspajskal blir ljuvligt! Servera med vaniljsås eller glass och sommaren är här!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 175 g smör, smält
  • 500 g rabarber, finskivad
  • strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna till degen, tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop.
  3. Tryck ut degen i ugnsform.
  4. Lägg på rabarbern, sockra efter smak.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min.
Ljuvlig smulpaj med rabarber

Ljuvlig smulpaj med rabarber

Här kommer en riktig klassiker, en smulpaj med rabarber. Till rabarber tycker jag att smuldegen ska göras på enbart vetemjöl. Till äpplen tycker jag det är gott att blanda i havregryn också. …

Enkel pajdeg – grunddeg

Enkel pajdeg – grunddeg

Här kommer ett klassiskt och enkelt recept på en grunddeg till paj. När degen är klar kan du fylla din paj med din favoritfyllning av frukter eller bär eller annat.…

Bygg ett egendesignat pepparkakshus

Bygg ett egendesignat pepparkakshus

Visst kan man köpa färdiga byggsatser för pepparkakshus, men hur kul är det? Designa ditt eget istället! Om du köper färdig pepparkaksdeg kan du fokusera på det roliga: designa och bygga.…

Ett riktigt smarrigt wienerbröd

Ett riktigt smarrigt wienerbröd

I bland blir jag väldigt sugen på ett wienerbröd. Den frasiga, feta, söta degen tillsammans med den fylliga och mjuka vaniljkrämen är en fantastisk kombination. Tillsammans med en god kopp kaffe är det nästan oslagbart!…

« Till start