TeddyKompaniet

Nalle Stiffe - Astrid Lindgrens Barnsjukhus 26cm

249 kr
I lager    Sponsrad länk

Produktbeskrivning
20 kr går till Barnen för varje såld Stiffe Nalle. Astrid Lindgren värnade om alla barns välbefinnande, även de som saknade egen stark röst. Astrid ville att det skulle finnas ett sjukhus där barn inte bara får så bra vård som möjligt utan också kan trivas lite, även om de tvingas vistas där under lång tid. Det var därför som Astrid lånade ut sitt namn till det nya och mycket fina sjukhuset i Solna som invigdes 1998.

Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus har genom donationer kunnat ge barn och deras anhöriga en bättre vistelse på sjukhuset. Förutom bland annat biblioteket Bokskogen och Barnasinnenas Trädgård, så köper Stiftelsen in spel, leksaker, böcker, filmer och pysselmaterial. Det anordnas också många aktiviteter, till exempel har clownverksamhet, Pippi-dagen, det kommer ”kändistomtar” på besök och mycket, mycket annat.

Det var 2009 som nallen Stiffe blev till efter att Teddykompaniet och Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus ingick ett samarbete. För varje såld Stiffe skulle 20 kronor gå till barnen – och det har fortsatt sedan dess. Tack vare att det varje år är många som köper nallen Stiffe, så kan vi tillsammans vara med och bidra till en bättre vistelse för barnen på sjukhuset. Varje år skänker vi även nallar till barnsjukhuset för att mjuka upp barnens vardag i sjukhusmiljön.
Produkten är godkänd och CE-märkt enligt EN71, vilket innebär den är barnsäker eftersom eventuella detaljer är dragfasta och att sömmarna är testade. Produkten är också eld- och flamsäker enligt EN71:2 utan att något flamskyddsmedel är tillsatt.

Färg: BrunMått: 26 cmMaterial: 100% polyesterRek: Från 0 årTvätt: Tvättbar i 40 graderMärkning: Är godkänd och CE-märkt enligt EN71 & EN71:2


Teddykompaniet
För 25 år sedan började idén med mjuka djur att gro i bakhuvudet hos Raili Norling. Raili ringde dottern Anna och sa ”Vi ska göra nallar! Kom hit!”. Kort därefter åkte Raili och Anna på sin första resa till Kina med egna skisser och idéer i bagaget, och det var början till vad Teddykompaniet i Båstad är idag. Sedan ett par år tillbaka samarbetar Teddykompaniet med Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus som verkar för att miljön inom sjukhuset ska underlätta barnens vistelse och påskynda deras tillfrisknande.

Nalle Stiffe - Astrid Lindgrens Barnsjukhus 26cm finns i kategorin 1259. TeddyKompaniet är ett av våra märken som säljs direkt av Golden Gift.

Läs mer…

Kategori: 1259