Chokladmuffins till sommarfikat

Chokladmuffins till sommarfikat

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ dl kakao
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 50 g smör, smält

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner i smeten.
  3. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper på en ugnsplåt.
  4. Fyll formarna till ca ¾ smet.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
  6. Pudra muffinsarna med florsocker när de har svalnat.

Skriv en kommentar

Chokladtårta med hallon - En himmelsk smakupplevelse

Chokladtårta med hallon - En himmelsk smakupplevelse

Välkommen tillbaka till Alla kakor! Idag ska vi dyka ner i en smakexplosion av choklad och hallon. Den här chokladtårtan är inte bara vacker att se på, den är också otroligt saftig och smakrik. Kombinationen av den rika chokladen och den syrliga hallonen skapar en balans som är svår att motstå. Ingredienser För tårtan: 200 g mörk choklad 175 g osaltat smör 200 g socker 3 ägg 125 g vetemjöl 1 tsk …

Visa hela inlägget
Syrligt och sött i ambrosiakakan

Syrligt och sött i ambrosiakakan

Syrliga inlagda apelsinskal och en glaserad sockerkaka blir en härlig balans i den här ambrosiakakan. Sockerkaka 150 g smör 2 dl socker 2 ägg rivet skal av 1 apelsin 1/2 dl pressad apelsin 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa formen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Tillsätt apelsinskal och pressad …

Visa hela inlägget
Äntligen säsong för syrliga, härliga rabarber — dags för paj!

Äntligen säsong för syrliga, härliga rabarber — dags för paj!

Nyskördade rabarber som blandas med kanel och socker och får bakas tillsammans med ett mördegspajskal blir ljuvligt! Servera med vaniljsås eller glass och sommaren är här! Ingredienser 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 1 krm salt 175 g smör, smält 500 g rabarber, finskivad strösocker Gör så här Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna till degen, tillsätt det smälta …

Visa hela inlägget
Saftig morotskaka med perfekt frosting: Ditt nya favoritrecept

Saftig morotskaka med perfekt frosting: Ditt nya favoritrecept

Varmt välkommen tillbaka till Alla Kakor. Idag tar vi en närmare titt på en klassiker, nämligen morotskakan! Denna smörgåskaka med rotfrukten som huvudingrediens är älskad av många. Om du aldrig provat att göra egen morotskaka, eller bara är ute efter det ultimata receptet som ger dig en saftig kaka med perfekt frosting – då har du kommit rätt. Låt oss börja! Morotskakans ingredienser För att gör…

Visa hela inlägget
Korinthjärtan är en bortglömd klassiker

Korinthjärtan är en bortglömd klassiker

Härligt spröda kakor med korinter. Jag brukar stansa ut dem med hjärtformen och kallar mina korintkakor för korinthjärtan. Ingredienser 200 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 4,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 1/2 dl korinter eller russin ca 100 gram Gör så här Rör smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ihop smör och sockerblandningen med mjölblan…

Visa hela inlägget
Mandelkaka med lingongrädde: En höstig delikatess

Mandelkaka med lingongrädde: En höstig delikatess

Mandelkaka med lingongrädde: En höstig delikatess Nu när hösten är i full blom med sina sprakande färger och kyligare dagar, är det många som söker efter recept som passar bra för säsongen. En mandelkaka med lingongrädde är en sådan delikatess som inte bara smakar fantastiskt, utan även är enkel att tillaga. Kombinationen av nötigheten från mandeln och den syrliga fräschören från lingonen skapar e…

Visa hela inlägget