Chokladtårta med hallon - En himmelsk smakupplevelse

Chokladtårta med hallon - En himmelsk smakupplevelse

Välkommen tillbaka till Alla kakor! Idag ska vi dyka ner i en smakexplosion av choklad och hallon. Den här chokladtårtan är inte bara vacker att se på, den är också otroligt saftig och smakrik. Kombinationen av den rika chokladen och den syrliga hallonen skapar en balans som är svår att motstå.

Ingredienser

För tårtan:

  • 200 g mörk choklad
  • 175 g osaltat smör
  • 200 g socker
  • 3 ägg
  • 125 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

För fyllningen och toppingen:

  • 200 g färska eller frysta hallon
  • 100 g osaltat smör
  • 200 g florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Förbered ugnen och formen – Förvärm ugnen till 175°C och smöra och mjöla en rund bakform.
  2. Smält choklad och smör – Hacka chokladen grovt och smält den tillsammans med smöret över ett vattenbad. Rör om tills smeten är slät och låt den svalna.
  3. Vispa ägg och socker – I en stor skål, vispa ihop ägg och socker tills blandningen är fluffig och ljus.
  4. Blanda torra ingredienser – I en annan skål, sikta samman mjöl, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
  5. Blanda med chokladsmörblandningen – Tillsätt den avsvalnade chokladsmörblandningen i omgångar och rör försiktigt tills smeten är jämn.
  6. Grädda – Häll smeten i den förberedda formen och grädda i ugnen i 25–30 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren. Låt kakan svalna helt på ett galler.
  7. Förbereda fyllningen – Under tiden som kakan svalnar, vispa osaltat smör, florsocker, kakao och vaniljsocker tills det är luftigt. Tillsätt hälften av hallonen och mixa tills det är jämnt fördelat.
  8. Montera tårtan – Dela den avsvalnade kakan på mitten horisontellt. Sprid hälften av smörkrämen på den nedre delen och placera den övre delen ovanpå. Sprid resten av smörkrämen över hela tårtan och dekorera med de kvarvarande hallonen.

Denna chokladtårta med hallon är både enkel att göra och en garanterad succé på fikabordet. Jag hoppas du provar detta recept och njuter av varje tugga. Som alltid, dela gärna med dig av dina tankar och bilder om du bakar tårtan!

Glad bakning!

Skriv en kommentar

Mandelkaka med lingongrädde: En höstig delikatess

Mandelkaka med lingongrädde: En höstig delikatess

Mandelkaka med lingongrädde: En höstig delikatess Nu när hösten är i full blom med sina sprakande färger och kyligare dagar, är det många som söker efter recept som passar bra för säsongen. En mandelkaka med lingongrädde är en sådan delikatess som inte bara smakar fantastiskt, utan även är enkel att tillaga. Kombinationen av nötigheten från mandeln och den syrliga fräschören från lingonen skapar e…

Visa hela inlägget
Syrligt och sött i ambrosiakakan

Syrligt och sött i ambrosiakakan

Syrliga inlagda apelsinskal och en glaserad sockerkaka blir en härlig balans i den här ambrosiakakan. Sockerkaka 150 g smör 2 dl socker 2 ägg rivet skal av 1 apelsin 1/2 dl pressad apelsin 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa formen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Tillsätt apelsinskal och pressad …

Visa hela inlägget
Saftig morotskaka med perfekt frosting: Ditt nya favoritrecept

Saftig morotskaka med perfekt frosting: Ditt nya favoritrecept

Varmt välkommen tillbaka till Alla Kakor. Idag tar vi en närmare titt på en klassiker, nämligen morotskakan! Denna smörgåskaka med rotfrukten som huvudingrediens är älskad av många. Om du aldrig provat att göra egen morotskaka, eller bara är ute efter det ultimata receptet som ger dig en saftig kaka med perfekt frosting – då har du kommit rätt. Låt oss börja! Morotskakans ingredienser För att gör…

Visa hela inlägget
Perfekta brownies: receptet du inte får missa

Perfekta brownies: receptet du inte får missa

Höj din fika till nästa nivå med de perfekta browniesen När man pratar om chokladiga bakverk som smälter i munnen är brownies ofta det första som kommer till tankarna. Denna klassiker har älskats av många, och det med god anledning. Här kommer ett recept som är både enkelt att följa och som garanterat ger dig de mest läckra och fudgy brownies du någonsin smakat! Ingredienser: 200 g mörk choklad 1…

Visa hela inlägget
Chokladmuffins till sommarfikat

Chokladmuffins till sommarfikat

2 ägg 2 dl strösocker 1 ½ tsk bakpulver ½ dl kakao 2 ½ dl vetemjöl 1 ½ dl mjölk 50 g smör, smält Gör så här Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner i smeten. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper på en ugnsplåt. Fyll formarna till ca ¾ smet. Grädda mitt i ugnen i ca 10 m…

Visa hela inlägget
Mjuka hallonrutor: En somrig dröm i varje tugga

Mjuka hallonrutor: En somrig dröm i varje tugga

När sommaren nalkas och solens strålar värmer våra kinder finns det inget bättre än att ta en paus på verandan med en saftig hembakad godsak. Denna gång vill jag ta dig med på en resa till smakerna av solmogna hallon, bäddade i en kakefylld dröm som smälter i munnen – nämligen mjuka hallonrutor. Ingredienser För att skapa dessa ljuvliga bitar av sommar behöver du följande ingredienser: Till smeten…

Visa hela inlägget