Enkel pajdeg – grunddeg

Enkel pajdeg – grunddeg

Här kommer ett klassiskt och enkelt recept på en grunddeg till paj. När degen är klar kan du fylla din paj med din favoritfyllning av frukter eller bär eller annat.

Ingredienser

  • 3 dl (180g) vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Tärna smöret så att det går att mixa.
  2. Lägg mjöl, smör och socker i en mixer eller matberedare med knivar. Kör snabbt ihop till en grynig deg.
  3. Tillsätt vattnet och kör några sekunder till så att degen går ihop.
  4. Ta upp degen och platta ut den något och lägg i kylen i ca 30 minuter.
  5. Kavla eller tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel.
  6. Grädda pajskalet i 10 minuter i 225° varm ugn.

Skriv en kommentar

Ljuvlig smulpaj med rabarber

Ljuvlig smulpaj med rabarber

Här kommer en riktig klassiker, en smulpaj med rabarber. Till rabarber tycker jag att smuldegen ska göras på enbart vetemjöl. Till äpplen tycker jag det är gott att blanda i havregryn också. Ingredie…

Visa hela inlägget