
Enkla hallongrottor – världens bästa kaka?
Hallonkakor är en av mina verkliga favoritkakor! Den smuliga mörkakan tillsammans med den kladdiga, syrliga och söta hallongömman är en fantastik kombination.
I det här receptet är kakan lite förenklad för att den ska gå snabbare att baka. Jag har skippat pappersformarna och gjort varje kaka lite mindre.
Ingredienser
- 200 g smör
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 4 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
- 1/2 dl hallonsylt
Gör så här
- Vispa samman smör och socker.
- Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl och rör ner i smeten. Arbeta samman till en deg.
- Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång och skär i 20 skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper
- Tryck en fördjupning i varje degkula med mjölat finger. Lägg lite hallonsylt i varje grop.
- Grädda i 175 grader ca 15 minuter.
Kommentarer