Enkla hallongrottor – världens bästa kaka?

Enkla hallongrottor – världens bästa kaka?

Hallonkakor är en av mina verkliga favoritkakor! Den smuliga mörkakan tillsammans med den kladdiga, syrliga och söta hallongömman är en fantastik kombination.

I det här receptet är kakan lite förenklad för att den ska gå snabbare att baka. Jag har skippat pappersformarna och gjort varje kaka lite mindre.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 1/2 dl vetemjöl

Fyllning

  • 1/2 dl hallonsylt

Gör så här

  1. Vispa samman smör och socker.
  2. Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl och rör ner i smeten. Arbeta samman till en deg.
  3. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång och skär i 20 skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper
  4. Tryck en fördjupning i varje degkula med mjölat finger. Lägg lite hallonsylt i varje grop.
  5. Grädda i 175 grader ca 15 minuter.
Enkel pajdeg – grunddeg

Enkel pajdeg – grunddeg

Här kommer ett klassiskt och enkelt recept på en grunddeg till paj. När degen är klar kan du fylla din paj med din favoritfyllning av frukter eller bär eller annat.…

Ljuvlig smulpaj med rabarber

Ljuvlig smulpaj med rabarber

Här kommer en riktig klassiker, en smulpaj med rabarber. Till rabarber tycker jag att smuldegen ska göras på enbart vetemjöl. Till äpplen tycker jag det är gott att blanda i havregryn också. …

Baka hemgjorda hallongrottor på egen sylt

Baka hemgjorda hallongrottor på egen sylt

När jag bakar hallongrottor brukar jag göra en egen sylt, antingen på egna eller köpta frysta hallon. Det finurliga med det här är att man kan minska sockermängden i sylten då. Jag tycker att hallongrottorna blir godare om sylten är lite syrligare eftersom kakan i sig har ganska mycket socker.

Ett riktigt smarrigt wienerbröd

Ett riktigt smarrigt wienerbröd

I bland blir jag väldigt sugen på ett wienerbröd. Den frasiga, feta, söta degen tillsammans med den fylliga och mjuka vaniljkrämen är en fantastisk kombination. Tillsammans med en god kopp kaffe är det nästan oslagbart!…

« Till start