Ett fantastiskt björnbärsår – koka marmelad

Ett fantastiskt björnbärsår – koka marmelad

Vilket fantastiskt bär-år vi har haft i år. Först blåbären som kom tidigt och i mängder och nu mognar björnbären, söta och friska. Ut och plocka!

Det går att göra mycket gott med björnbär, tex paj, sylt och marmelad. De är också goda att strö över eller dekorera andra efterrätter med.

Även om denna sida ska handla om kakor kan jag inte låta bli att ta med ett marmeladrecept på björnbär.

Björnbärsmarmelad

  • 1 kg björnbär, rensade väl
  • 3 pressade citroner
  • 3 dl vatten
  • 1 kg syltsocker

Gör så här

  1. Koka upp björnbär, citronsaft och vatten i en kastrull. Låt koka 5 minuter.
  2. Rör i sockret och låt koka ytterligare 3 min.
  3. Ta kastrullen från värmen och skumma av ytan med en sked.
  4. Häll sylten i väl rengjorda glasburkar och låt kallna, förvara svalt.

Alla kakors butik