Ett riktigt smarrigt wienerbröd

Ett riktigt smarrigt wienerbröd

I bland blir jag väldigt sugen på ett wienerbröd. Den frasiga, feta, söta degen tillsammans med den fylliga och mjuka vaniljkrämen är en fantastisk kombination. Tillsammans med en god kopp kaffe är det nästan oslagbart!

Wienerbröd har jag dock aldrig försökt göra själv. Går det ens? Kanske med färdig smördeg då om det ska vara rimligt enkelt.

Jag får nog börja kolla upp om det går att göra själv för det hade ju varit skoj.

Baka hemgjorda hallongrottor på egen sylt

Baka hemgjorda hallongrottor på egen sylt

När jag bakar hallongrottor brukar jag göra en egen sylt, antingen på egna eller köpta frysta hallon. Det finurliga med det här är att man kan minska sockermängden i sylten då. Jag tycker att hallongrottorna blir godare om sylten är lite syrligare eftersom kakan i sig har ganska mycket socker.

Enkel pajdeg – grunddeg

Enkel pajdeg – grunddeg

Här kommer ett klassiskt och enkelt recept på en grunddeg till paj. När degen är klar kan du fylla din paj med din favoritfyllning av frukter eller bär eller annat.…

Ljuvlig smulpaj med rabarber

Ljuvlig smulpaj med rabarber

Här kommer en riktig klassiker, en smulpaj med rabarber. Till rabarber tycker jag att smuldegen ska göras på enbart vetemjöl. Till äpplen tycker jag det är gott att blanda i havregryn också. …

Bygg ett egendesignat pepparkakshus

Bygg ett egendesignat pepparkakshus

Visst kan man köpa färdiga byggsatser för pepparkakshus, men hur kul är det? Designa ditt eget istället! Om du köper färdig pepparkaksdeg kan du fokusera på det roliga: designa och bygga.…

« Till start