Ett riktigt smarrigt wienerbröd

Ett riktigt smarrigt wienerbröd

I bland blir jag väldigt sugen på ett wienerbröd. Den frasiga, feta, söta degen tillsammans med den fylliga och mjuka vaniljkrämen är en fantastisk kombination. Tillsammans med en god kopp kaffe är det nästan oslagbart!

Wienerbröd har jag dock aldrig försökt göra själv. Går det ens? Kanske med färdig smördeg då om det ska vara rimligt enkelt.

Jag får nog börja kolla upp om det går att göra själv för det hade ju varit skoj.

Skriv en kommentar

Wienerbrödets elegans - Från klassisker till nya tolkningar

Wienerbrödets elegans - Från klassisker till nya tolkningar

Wienerbröd är inte bara ett bakverk; det är en konstform med skikt på skikt av smörrik, fluffig och krispig delikatess som förför smaklökarna. Från dess aristokratiska början i Wien till dess globala uppskattning idag, är wienerbrödet en kulinarisk fest som fortsätter att fascinera och inspirera bagare över hela världen. Historien om wienerbrödets ursprung är både rik och färgstark. Trots namnet, …

Visa hela inlägget
Frasiga flarn med smör och havre

Frasiga flarn med smör och havre

Gillar du också kakor som är frasiga och smakar gott av havre och smör? Då ska du prova dessa frasiga flarn! De är enkla att göra och kräver få ingredienser. Ingredienser: 100 g smör 1 dl havregryn 1 dl socker 1 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll i smö…

Visa hela inlägget
Enkla hallongrottor – världens bästa kaka?

Enkla hallongrottor – världens bästa kaka?

Hallonkakor är en av mina verkliga favoritkakor! Den smuliga mörkakan tillsammans med den kladdiga, syrliga och söta hallongömman är en fantastik kombination. I det här receptet är kakan lite förenklad för att den ska gå snabbare att baka. Jag har skippat pappersformarna och gjort varje kaka lite mindre. Ingredienser 200 g smör 1 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 4 1/2 dl vetemjöl Fyl…

Visa hela inlägget
Vaniljhjärtan i fokus - En kärlekshistoria bakad med passion

Vaniljhjärtan i fokus - En kärlekshistoria bakad med passion

Vaniljhjärtan – dessa små bakverk fyllda av delikat vaniljkräm och inslagna i ett skal av mördegsliknande pajdeg – är en svensk klassiker som väcker känslor hos många. Deras unika hjärtform och sammetslena smak gör dem till ett omtyckt inslag vid fikaborden, oavsett årstid. Idag ska vi dyka ner i vaniljhjärtans värld och upptäcka hemligheterna bakom deras charm. Historiken bakom vaniljhjärtan Vani…

Visa hela inlägget
Baka hemgjorda hallongrottor på egen sylt

Baka hemgjorda hallongrottor på egen sylt

När jag bakar hallongrottor brukar jag göra en egen sylt, antingen på egna eller köpta frysta hallon. Det finurliga med det här är att man kan minska sockermängden i sylten då. Jag tycker att hallongrottorna blir godare om sylten är lite syrligare eftersom kakan i sig har ganska mycket socker.

Visa hela inlägget
Ljuvlig smulpaj med rabarber

Ljuvlig smulpaj med rabarber

Här kommer en riktig klassiker, en smulpaj med rabarber. Till rabarber tycker jag att smuldegen ska göras på enbart vetemjöl. Till äpplen tycker jag det är gott att blanda i havregryn också. Ingredienser 500 g rabarber 1 dl strösocker 1 msk potatismjöl 3 dl vetemjöl 125 g smör 1 msk strösocker Gör så här Skölj rabarbern och skär i centimeterstora skivor, blanda med socker och potatismjöl Mixa …

Visa hela inlägget