
Korinthjärtan är en bortglömd klassiker
Härligt spröda kakor med korinter. Jag brukar stansa ut dem med hjärtformen och kallar mina korintkakor för korinthjärtan.
Ingredienser
- 200 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl korinter eller russin ca 100 gram
Gör så här
- Rör smör och socker pösigt, gärna med elvisp.
- Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke.
- Rör ihop smör och sockerblandningen med mjölblandningen till en jämn kakdeg. Blanda ner korinter eller russin.
- Lägg in degen i lite plastfolie och ställ in i kylen ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kavla ut degen tjockt och ta ut hjärtan med pepparkaksform. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper
- Grädda korintkakorna i mitten av ugnen i ca 7-10 minuter.