Korinthjärtan är en bortglömd klassiker

Korinthjärtan är en bortglömd klassiker

Härligt spröda kakor med korinter. Jag brukar stansa ut dem med hjärtformen och kallar mina korintkakor för korinthjärtan.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl korinter eller russin ca 100 gram

Gör så här

  1. Rör smör och socker pösigt, gärna med elvisp.
  2. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke.
  3. Rör ihop smör och sockerblandningen med mjölblandningen till en jämn kakdeg. Blanda ner korinter eller russin.
  4. Lägg in degen i lite plastfolie och ställ in i kylen ca 20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Kavla ut degen tjockt och ta ut hjärtan med pepparkaksform. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper
  7. Grädda korintkakorna i mitten av ugnen i ca 7-10 minuter.

Alla kakors butik