Ljuvlig smulpaj med rabarber

Ljuvlig smulpaj med rabarber

Här kommer en riktig klassiker, en smulpaj med rabarber. Till rabarber tycker jag att smuldegen ska göras på enbart vetemjöl. Till äpplen tycker jag det är gott att blanda i havregryn också.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Skölj rabarbern och skär i centimeterstora skivor, blanda med socker och potatismjöl
  2. Mixa ingredienserna till degen. Stanna så fort det bildats större klumpar.
  3. Lägg rabarbern i en smord form och fördela degen ovanpå, i klumpar.
  4. Grädda i 225 grader i 30 minuter.

Servera pajen med vaniljsås, glass eller grädde.

Enkel pajdeg – grunddeg

Enkel pajdeg – grunddeg

Här kommer ett klassiskt och enkelt recept på en grunddeg till paj. När degen är klar kan du fylla din paj med din favoritfyllning av frukter eller bär eller annat.…

Baka hemgjorda hallongrottor på egen sylt

Baka hemgjorda hallongrottor på egen sylt

När jag bakar hallongrottor brukar jag göra en egen sylt, antingen på egna eller köpta frysta hallon. Det finurliga med det här är att man kan minska sockermängden i sylten då. Jag tycker att hallongrottorna blir godare om sylten är lite syrligare eftersom kakan i sig har ganska mycket socker.

Bygg ett egendesignat pepparkakshus

Bygg ett egendesignat pepparkakshus

Visst kan man köpa färdiga byggsatser för pepparkakshus, men hur kul är det? Designa ditt eget istället! Om du köper färdig pepparkaksdeg kan du fokusera på det roliga: designa och bygga.…

Ett riktigt smarrigt wienerbröd

Ett riktigt smarrigt wienerbröd

I bland blir jag väldigt sugen på ett wienerbröd. Den frasiga, feta, söta degen tillsammans med den fylliga och mjuka vaniljkrämen är en fantastisk kombination. Tillsammans med en god kopp kaffe är det nästan oslagbart!…

« Till start