Ljuvlig smulpaj med rabarber

Ljuvlig smulpaj med rabarber

Här kommer en riktig klassiker, en smulpaj med rabarber. Till rabarber tycker jag att smuldegen ska göras på enbart vetemjöl. Till äpplen tycker jag det är gott att blanda i havregryn också.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Skölj rabarbern och skär i centimeterstora skivor, blanda med socker och potatismjöl
  2. Mixa ingredienserna till degen. Stanna så fort det bildats större klumpar.
  3. Lägg rabarbern i en smord form och fördela degen ovanpå, i klumpar.
  4. Grädda i 225 grader i 30 minuter.

Servera pajen med vaniljsås, glass eller grädde.

Skriv en kommentar

Äntligen säsong för syrliga, härliga rabarber — dags för paj!

Äntligen säsong för syrliga, härliga rabarber — dags för paj!

Nyskördade rabarber som blandas med kanel och socker och får bakas tillsammans med ett mördegspajskal blir ljuvligt! Servera med vaniljsås eller glass och sommaren är här! Ingredienser 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 1 krm salt 175 g smör, smält 500 g rabarber, finskivad strösocker Gör så här Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna till degen, tillsätt det smälta …

Visa hela inlägget
En somrig dröm: Rabarberpaj med knäckigt täcke

En somrig dröm: Rabarberpaj med knäckigt täcke

Sommarens omisskännliga smak, rabarber, är en favorit hos många. Det syrliga kombinerat med sötma är en riktig smakexplosion som passar perfekt i en klassisk rabarberpaj. Här kommer ett recept på en rabarberpaj med ett knäckigt täcke - en paj som garanterat kommer att bli en hit vid sommarens fika! Ingredienser Fyllning 500 g rabarber 1 dl strösocker 1 msk potatismjöl Knäckigt täcke 150 g smör …

Visa hela inlägget
Enkel pajdeg – grunddeg

Enkel pajdeg – grunddeg

Här kommer ett klassiskt och enkelt recept på en grunddeg till paj. När degen är klar kan du fylla din paj med din favoritfyllning av frukter eller bär eller annat. Ingredienser 3 dl (180g) vetemjöl 125 g smör 1 msk strösocker 2 msk vatten Gör så här Tärna smöret så att det går att mixa. Lägg mjöl, smör och socker i en mixer eller matberedare med knivar. Kör snabbt ihop till en grynig deg. Till…

Visa hela inlägget
Korinthjärtan är en bortglömd klassiker

Korinthjärtan är en bortglömd klassiker

Härligt spröda kakor med korinter. Jag brukar stansa ut dem med hjärtformen och kallar mina korintkakor för korinthjärtan. Ingredienser 200 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 4,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 1/2 dl korinter eller russin ca 100 gram Gör så här Rör smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ihop smör och sockerblandningen med mjölblan…

Visa hela inlägget
Gör din egen hemgjorda äpplepaj - En konst att behärska

Gör din egen hemgjorda äpplepaj - En konst att behärska

Det finns få saker så hemtrevliga och värmande som doften av en nybakad äpplepaj. Ingredienser: 5-7 äpplen 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 175 gram smör 1 tsk kanel Steg för steg guide: Skala äpplena och skär dem i bitar. Smörj en pajform och lägg i äppelbitarna. Blanda strösocker, vetemjöl, smör och kanel i en skål. Jobba ihop till en smulig deg och strö över äpplena. Grädda i ugnen på 17…

Visa hela inlägget
En smak av sommar: Jordgubbs- och rabarberkaka

En smak av sommar: Jordgubbs- och rabarberkaka

En somrig favorit Sommaren är äntligen här, och det är dags att njuta av godsaker som verkligen fångar säsongens smaker. Vad kan vara mer lockande än en jordgubbs- och rabarberkaka? Med sin perfekta balans av sött och syrligt är detta recept en riktig vinnare. Här delar vi med oss av vårt bästa recept för att skapa en kaka som garanterat kommer att imponera på dina gäster. Ingredienser För att bak…

Visa hela inlägget