Magiska mörkchoklad- och mintkakor - En fängslande smakupplevelse!
Jag är här för att förtrolla er med en fängslande smakupplevelse som ni inte kommer kunna motstå! Ja, det handlar om de magiska mörkchoklad- och mintkakorna. Dessa kakor tar endast 45 minuter att tillaga från början till slut, de är perfekta för att imponera på vänner vid nästa sammankomst eller som en lyxig vardagsfika!
Ingredienser
För att göra dessa himmelska kakor behöver du följande ingredienser:
- 200 g smör
- 200 g mörk choklad (70% kakao)
- 300 g socker
- 4 stora ägg
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 tsk pepparmintsextrakt
- 250 g vetemjöl
- En nypa salt
- Mörka chokladchips efter behag
- Krossade polkagrisar för dekoration
Tillagning
Följ stegen nedan för att göra dessa magiska kakor:
-
Börja med att smälta smöret och chokladen. Häll smöret och chokladen över ett vattenbad och låt det smälta under omrörning. Ta bort från värmen när det är smält och låt det svalna lite.
-
Tillsätt socker och ägg. Tillsätt socker i den smälta chokladen och rör om tills det är helt blandat. Tillsätt äggen, ett i taget, och se till att varje ägg är väl blandat innan du lägger till nästa. Tillsätt sedan vaniljextrakt och pepparmintsextrakt.
-
Blanda de torra ingredienserna. I en separat skål, kombinera mjöl och salt. Lägg sedan till detta i chokladblandningen och rör om tills det är jämnt fördelat.
-
Tillsätt chokladchips. Rör in chokladchipsen i smeten.
-
Baka kakorna. Sked ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, se till att lämna tillräckligt med utrymme mellan varje kaka eftersom de kommer att sprida sig när de bakas.
-
Grädda kakorna. Baka i en förvärmd ugn vid 180 grader C (350 grader F) i 12-15 minuter, eller tills kanterna börjar bli knapriga men mitten fortfarande är mjuk.
-
Dekorera kakorna. Strö över krossade polkagrisar på de nybakade kakorna medan de fortfarande är varma.