Magiska mörkchoklad- och mintkakor - En fängslande smakupplevelse!

Magiska mörkchoklad- och mintkakor - En fängslande smakupplevelse!

Jag är här för att förtrolla er med en fängslande smakupplevelse som ni inte kommer kunna motstå! Ja, det handlar om de magiska mörkchoklad- och mintkakorna. Dessa kakor tar endast 45 minuter att tillaga från början till slut, de är perfekta för att imponera på vänner vid nästa sammankomst eller som en lyxig vardagsfika!

Ingredienser

För att göra dessa himmelska kakor behöver du följande ingredienser:

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad (70% kakao)
  • 300 g socker
  • 4 stora ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk pepparmintsextrakt
  • 250 g vetemjöl
  • En nypa salt
  • Mörka chokladchips efter behag
  • Krossade polkagrisar för dekoration

Tillagning

Följ stegen nedan för att göra dessa magiska kakor:

  1. Börja med att smälta smöret och chokladen. Häll smöret och chokladen över ett vattenbad och låt det smälta under omrörning. Ta bort från värmen när det är smält och låt det svalna lite.

  2. Tillsätt socker och ägg. Tillsätt socker i den smälta chokladen och rör om tills det är helt blandat. Tillsätt äggen, ett i taget, och se till att varje ägg är väl blandat innan du lägger till nästa. Tillsätt sedan vaniljextrakt och pepparmintsextrakt.

  3. Blanda de torra ingredienserna. I en separat skål, kombinera mjöl och salt. Lägg sedan till detta i chokladblandningen och rör om tills det är jämnt fördelat.

  4. Tillsätt chokladchips. Rör in chokladchipsen i smeten.

  5. Baka kakorna. Sked ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, se till att lämna tillräckligt med utrymme mellan varje kaka eftersom de kommer att sprida sig när de bakas.

  6. Grädda kakorna. Baka i en förvärmd ugn vid 180 grader C (350 grader F) i 12-15 minuter, eller tills kanterna börjar bli knapriga men mitten fortfarande är mjuk.

  7. Dekorera kakorna. Strö över krossade polkagrisar på de nybakade kakorna medan de fortfarande är varma.

Hemligheten bakom den perfekta pepparkakan

Hemligheten bakom den perfekta pepparkakan

Pepparkakor är något som många förknippar med julen och som ger en varm och skön känsla. Men att baka den perfekta pepparkakan är ingen lätt uppgift. I detta inlägg kommer vi att dyka ner i bakets värld och upptäcka hemligheten bakom de allra godaste pepparkakorna. Ingredienser För att baka pepparkakor behöver du följande ingredienser: 150 g smör 1,5 dl socker 2 msk sirap 1 msk malen kanel 1 tsk …
Saftig morotskaka med perfekt frosting: Ditt nya favoritrecept

Saftig morotskaka med perfekt frosting: Ditt nya favoritrecept

Varmt välkommen tillbaka till Alla Kakor. Idag tar vi en närmare titt på en klassiker, nämligen morotskakan! Denna smörgåskaka med rotfrukten som huvudingrediens är älskad av många. Om du aldrig provat att göra egen morotskaka, eller bara är ute efter det ultimata receptet som ger dig en saftig kaka med perfekt frosting – då har du kommit rätt. Låt oss börja! Morotskakans ingredienser För att gör…
Chokladmuffins till sommarfikat

Chokladmuffins till sommarfikat

2 ägg 2 dl strösocker 1 ½ tsk bakpulver ½ dl kakao 2 ½ dl vetemjöl 1 ½ dl mjölk 50 g smör, smält Gör så här Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner i smeten. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper på en ugnsplåt. Fyll formarna till ca ¾ smet. Grädda mitt i ugnen i ca 10 m…
Frasiga flarn med smör och havre

Frasiga flarn med smör och havre

Gillar du också kakor som är frasiga och smakar gott av havre och smör? Då ska du prova dessa frasiga flarn! De är enkla att göra och kräver få ingredienser. Ingredienser: 100 g smör 1 dl havregryn 1 dl socker 1 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll i smö…
Så gör du den perfekta kladdkakan - En guide för chokladälskaren

Så gör du den perfekta kladdkakan - En guide för chokladälskaren

Hej chokladälskare, Om du letar efter en guide till att göra den perfekta kladdkakan, så leta inte längre. Denna guide ger dig alla hemligheterna bakom denna läckra svenska dessert och kommer att ta din kladdkaka från bra till fantastisk. Ingredienser: 2 ägg 3 dl socker 1,5 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 4 msk kakao 150 g smör En nypa salt Tillvägagångssätt: Förvärm ugnen till 175 grader C. De…
Korinthjärtan är en bortglömd klassiker

Korinthjärtan är en bortglömd klassiker

Härligt spröda kakor med korinter. Jag brukar stansa ut dem med hjärtformen och kallar mina korintkakor för korinthjärtan. Ingredienser 200 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 4,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 1/2 dl korinter eller russin ca 100 gram Gör så här Rör smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ihop smör och sockerblandningen med mjölblan…
Matcha Te - Gröna kakor med en hint av Japan

Matcha Te - Gröna kakor med en hint av Japan

Matcha te är en speciell form av grönt te som har sitt ursprung i Japan. Till skillnad från vanligt grönt te, som bryggs från torkade blad, görs matcha genom att de finaste och yngsta tebladen malas till ett fint pulver. Detta ger en mycket starkare smak och gör det till en perfekt ingrediens för bakning. I denna artikel ska vi titta på hur man kan använda matcha i sina kakor för att ge dem en uni…
Syrligt och sött i ambrosiakakan

Syrligt och sött i ambrosiakakan

Syrliga inlagda apelsinskal och en glaserad sockerkaka blir en härlig balans i den här ambrosiakakan. Sockerkaka 150 g smör 2 dl socker 2 ägg rivet skal av 1 apelsin 1/2 dl pressad apelsin 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa formen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Tillsätt apelsinskal och pressad …
Rosa macarons

Rosa macarons

Om du vill ha en elegant och söt kaka som kommer att imponera på alla, prova att laga dessa rosa macarons och låt deras lätthet och smak förföra dig. Ingredienser 100g mandelmjöl 100g florsocker 75g äggvita (ca 2-3 ägg) 50g strösocker Rosa pastafärg Rosa smörkräm eller fyllning efter eget val Instruktioner Förbered två bakplåtar med bakplåtspapper. Sikt mandelmjölet och florsockret tillsammans …
Underbar citronpaj med krispig marängtopping - Steg för steg guide

Underbar citronpaj med krispig marängtopping - Steg för steg guide

Idag ska vi ta oss an en riktig klassiker - nämligen citronpaj med marängtopping. Denna syrligt söta underbara paj är perfekt som dessert eller till fikat. Dessutom är den alldeles förvånansvärt enkel att göra! Här följer en steg för steg guide. Ingredienser Först och främst, låt oss ta en titt på vad du kommer att behöva: För pajskal: 200g vetemjöl 100g smör 3 matskedar socker 1 nypa salt 1 ägg…