Saftig morotskaka med perfekt frosting: Ditt nya favoritrecept
Varmt välkommen tillbaka till Alla Kakor. Idag tar vi en närmare titt på en klassiker, nämligen morotskakan! Denna smörgåskaka med rotfrukten som huvudingrediens är älskad av många. Om du aldrig provat att göra egen morotskaka, eller bara är ute efter det ultimata receptet som ger dig en saftig kaka med perfekt frosting – då har du kommit rätt. Låt oss börja!
Morotskakans ingredienser
För att göra den bästa morotskakan behöver du följande ingredienser:
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk salt
- 1.5 dl neutra olja (t.ex. rapsolja)
- 5 medelstora morötter
För frostingen behöver du:
- 200 g färskost
- 60 g rumstempererat smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 3.5 dl florsocker
Gör så här
Börja med att preheata ugnen till 175 grader och klä en bakform med bakplåtspapper. Vispa sedan ägg och socker pösigt i en stor skål. I en annan skål blandar du de torra ingredienser. Blanda de torra ingredienserna med ägg- och sockerblandningen och tillsätt olja. Riv morötter och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 40 min
För frostingen, börja med att vispa smör och färskost slät. Tillsätt vaniljsocker och florsocker och vispa sedan frosting slät. Bred frostingen över en sval kaka.
Hoppas du funnit inspiration till detta underbara bakverk. Lycka till med bakandet!