Syrligt och sött i ambrosiakakan

Syrligt och sött i ambrosiakakan

Syrliga inlagda apelsinskal och en glaserad sockerkaka blir en härlig balans i den här ambrosiakakan.

Sockerkaka

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1/2 dl pressad apelsin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa formen.
  3. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare.
  4. Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
  5. Tillsätt apelsinskal och pressad apelsin.
  6. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.

Glasyr

  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1-2 msk pressad apelsin
  • 3-4 msk hackade syltade apelsinskal
  1. Blanda florsocker och pressad apelsin. Rör till en jämn och slät glasyr.
  2. Bred den över den avsvalnade kakan.
  3. Strö över hackade apelsinskal.

Alla kakors butik