
Syrligt och sött i ambrosiakakan
Syrliga inlagda apelsinskal och en glaserad sockerkaka blir en härlig balans i den här ambrosiakakan.
Sockerkaka
- 150 g smör
- 2 dl socker
- 2 ägg
- rivet skal av 1 apelsin
- 1/2 dl pressad apelsin
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj och bröa formen.
- Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare.
- Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
- Tillsätt apelsinskal och pressad apelsin.
- Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Glasyr
- 1 1/2 dl florsocker
- 1-2 msk pressad apelsin
- 3-4 msk hackade syltade apelsinskal
- Blanda florsocker och pressad apelsin. Rör till en jämn och slät glasyr.
- Bred den över den avsvalnade kakan.
- Strö över hackade apelsinskal.